AANZOEKSRINGEN

 

Alles kan, niets moet. Het gaat nu toch echt gebeuren, waar begin je met het uitzoeken van de perfecte aanzoeksring?

 

Allereerst is het goed om na te gaan of je aanstaande wellicht in de loop der tijd wat suggesties heeft gedaan. Heb je dit niet gedaan, is het verstandig te kijken naar wat hij of zij graag draagt.

  1. Zijn dit vooral witmetalen sieraden, rosé, of geelkleurige?
  2. Vergeet niet de alternatieve materialen. Mocht je aanstaande vooral heel erg gericht zijn op bijvoorbeeld hout of zwart kleurige sieraden dan kunnen we dit ook zeker meenemen in het ontwerp.
  3. Is je partner heel traditioneel ingesteld of juist niet?
  4. Met welk budget wil je graag rekening houden?
  5. Welke ringmaat heeft hij of zij?

Is er een mogelijkheid een ring als voorbeeld mee te nemen, doe dit dan vooral! Een andere mogelijkheid is om met een liniaal de binnen diameter van de ring op te meten, de doorsnede in mm is een goede richtlijn.

Bij twijfel pak je een halve maat groter, zodat je zeker weet dat op het “moment suprême” de ring om de vinger geschoven kan worden.Dit is een selectie van sieraden die heel mooi gedragen zouden kunnen worden tijdens een huwelijk. Oorhangers, hangers, een hoedenspeld, een tiara, een broche, je kunt het zo gek niet bedenken.

AFTERCARE TIPS:

Het is ontzettend belangrijk om een sieraad af te leveren dat technisch perfect in elkaar zit. Echter, de nazorg is bijna net zo belangrijk. Voor het behoud van het sieraad is het verstandig onderstaande lijst door te nemen:

 

  1. Laat één keer per jaar het sieraad controleren. Zitten alle edelstenen nog vast, zijn de zetpootjes nog dik genoeg, is het al nodig om opnieuw te polijsten / matteren / rhodineren, is de sluiting nog goed op spanning? Door deze punten goed te laten controleren kan je verlies voorkomen. Een goudsmid of juwelier kan eenvoudig vaststellen of een sieraad onderhoud nodig heeft, ook wanneer dit op het eerste oog niet nodig lijkt.
  2. Vermijd chloor bij poreuze materialen! Parels, opalen en koralen drogen uit of verkleuren door bijtende middelen. Bij twijfel vragen!
  3. Hou er rekening mee dat gepolijste sieraden door het dragen mat worden en dat gematteerde sieraden gaan glanzen. Dit is eenvoudig 1 keer in de zoveel tijd te herstellen, maar stel hierop wel je verwachtingen in.
  4. Let erop dat je vingers dunner worden in koud water, je zult de eerste niet zijn die op zijn of haar huwelijksreis de trouwring verliest bij het overgooien van een bal in zee…
  5. Een eenvoudige tip om thuis je sieraden schoon te maken: Neem een zachte, ongebruikte kindertandenborstel, een beetje warm water, een drupje afwasmiddel en een klein beetje ammonia. Bij parels, opalen en koralen geen ammonia toevoegen! Vervolgens zachtjes met het sopje en de borstel afborstelen en vervolgens goed afspoelen onder de kraan. Zo gaan alle edelstenen weer als nieuw glimmen.

CONTACT

FRAMED BY MANON

ROTTERDAM, NEDERLAND

ATELIERBEZOEK OP AFSPRAAK

 

Phone: +31 (0)6 48 777 681

Email:   INFO@FRAMEDBYMANON.COM

 

 

DESIGNED BY ZERO21 © 2018